4 Nisan 2009 Cumartesi

kalemle yapılan çiçekli şal


çok kolay ve çok hoş bir şal modeli yapılışı.

biri siyah biri beyaz şallarımız!


kıyafetlerimizin tamamlayıcısı olan şallar: aksesuar olarak en çok kullandıklarımızdan.

yeni şalım



İplerimi alıp anneme geldim bigün bana şal ör diye tam olarak ne istediğimide bilmiyordum,bi kaç örüp sökmeden sonra böyle bir şey çıktı ortaya.ben çok beğendim.umarım sizde beğenirsiniz buyrun bayanlar

YESIL SAL YAPIMI

Arkadaslar yesil ücgen salin yapim asamalarini resimleyerek anlatmaya calisacagim.Ben sizin icin evde bulunan herhangi bir iple ve 2,5 numara tigla yaptim.Simdi ilk adim olarak 7 zincir cekip halka olusturuyoruz ve icine resimdede görüldügü gibi toplam 9 trabzan ama her 3 trabzan arasina 3 zincir cekerek ilk kücük ücgenimi olusturdum.Sonra döndürmeden önce 3 zincir cekiyorum.



Sira geldi ikinci siraya,burada salimi döndürdümki üst sirayi yapabileyim.Sonra gördügünüz gibi trabzanlar arasina cektigim 3 zincirlerin icinede trabzan dolduruyorum ama ayni sekilde tekrar 3 trabzan 3 zincir ve yine 3 trabzan.(Arkadaslar bu islem kenar kismi sürekli ayni olacak)Sonra 2 tane örümcek cekiyorum,örümceklerin uzunlugu normal olmali,ne kisa nede uzun olmasin.Tekrar kenar örneginin aynisini uyguluyoruz ve sonra 3 tane zincir cekiyoruz.(Arkadaslar burasida üst siraya gecmek icin cekilen zincir.Bütün gecislerde ayni uygulanacak)



Yine döndürdük ve üst siraya gectik,kenar modelini uyguluyoruz ve sonra 1 tane örümcek cekerek altta cektigimiz iki örümcegin ortasina arasinda 3 zincir olan 2 tane trabzan dolduruyorum.Sonra görüldügü gibi 1 tane örümcek ve yine kenar modeli + 3 zincir.



Simdi tekrar döndük ve asil modeli koyacagimiz siraya geldik,burada kenar modelini yapiyoruz ve 2 tane örümcekten sonra altta yapilan iki trabzanin ortasindaki üc zincirin icine 6 tane trabzan dolduruyoruz.Bu bölüm modelimizin esas bölümüydü ve sonra yine 2 tane örümcek+kenar modeli+3 zincir.



Döndük+kenar modeli+1 tane örümcek+ana modeli yapiyoruz(yukarda anlattigim,alttaki iki örümcegin ortasina 6 tane trabzan doldurmak)+1 tane örümcek+5 tane siki igne(bu siki igneler alt sirada yapilan 6 tane trabzanlarin üstüne yapilir)+1 tane örümcek+ana model+1 örümcek+kenar modeli+3 zincir.



Arkadaslar baktiginizda resime anlasiliyor sanirim,döndük üst sirada ayni islemler yapiliyor ve burada dikkat etmemiz gereken baska ayrintida= bir sirada her model arasina 1 tane örümcek cekerken diger sirada her model arasina 2 tane örümcek cekiyoruz.Yani islem hep ayni sistemle devam ediyor.Asagidaki resimdede bir ayrinti daha var,tekrar bu sirayi yazalim;kenar modeli+2 tane örümcek+5 tane siki igne+2 tane örümcek+3 tane siki igne(bu siki igneyide altta yapilan 5 siki ignenin üstüne yapmaliyiz,ortalayarak)+2 tane örümcek+5 tane siki igne+2 tane örümcek+kenar modeli+3 zincir.



Arkadaslar buralar ayni islemlerden olusuyor ama ben yinede birkac tane daha resim koyacagim.



8.ASAMA



9.ASAMA



Iste böyle arkadaslar elimden geldigi kadar anlatmaya calistim.Umarim yapabilmisimdir.Zaten insan yapmak istedigi zaman sadece resimlere bakarakta yapabilir.Cünkü kolay bir model özellikle profesyoneller icin.Elinize tig alip sirayi takip ettiginizde kendiliginden model dökülüyor.Kolay gelsin

Yeni örgü şal modelleri

Yeni örgü şal modelleri

Tığ İşi Hırka Ve Şal modelleri

Tığ İşi Hırka Ve Şal modelleri

BASİT FULAR VE ŞAL YAPILIŞI

Tiftik yünle yaklaşık 40 ilmekle başlanır. Daha kalın bir iple dilediğiniz genişliğe göre 24-30 arası ilmekle başlanabilir. İstenilen genişliğe bağlı tabi.Gevşek ve dökümlü durması için 7 numara şiş kullandım. İlk iki sırayı normal lastik ördüm. Diğer sıralarda her iki kenarda 2 ilmek lastik örmeye devam ederken ortada kalan ilmekleri bir arttırıp bir kestim. Dilediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz yalnız bitirmeden önce yine 2 sıra normal lastik örmeyi unutmayın. Dikdörtgen şallarda da çok hoş oluyor. Özellikle de simli ya da pullu bir ipi kullanacağınız iple karıştırdığınızda

im000932 Tığ İşi Hırka Ve Şal Örnekleri

beyaz  al Tığ İşi Hırka Ve Şal Örnekleri

im001434 Tığ İşi Hırka Ve Şal Örnekleri

Dantel Örme Şal Modeli Yeni şal modelleri

Dantel şal modelleri yeni şal modelleri her sey buyrun burda



sal modelleri,örgü şal modelleri,

Örgü Şal Örneği


Örgü Şal Örneği



ŞAL: 160 ilmek başlanacak. 164 cm düz örgü nt örülüp ilmekler kesilecek.

BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ KISMI VOLANLI BANTLAR: Kenardan şişe 160 ilmek atılacak. 1 ilmek örüp 1 ilmek artış yapılacak. Her ilmek örüldükten sonra 1 ilmek artış yapılarak sıra tamamlanıp 319 ilmeğe ulaşılacak. 20 sıra örüldükten sonra ilmekler kesilerek bitirilecek. Başlangıç ve bitiş kenarları aynı şekilde yapılacak.

YAN VOLANLI BANTLAR: Yan kenarın ortasından köşeye kadar kenardan şişe 196 ilmek takılıp her ilmek örülüp 1 ilmek artış yapılarak 390 ilmeğe ulaşılacak. 20 sıra örüldükten sonra ilmekler kesilerek bitirilecek. Bu kenarın diğer tarafında da aynı işlem tekrarlanacak. Diğer yan kenar da aynı şekilde yapıldıktan sonra volanlı bantlar birbiı dikilerek şal bitirilecek.

şal modelleri

şal modelleri şal motifleri ve örnekleri
şal modelleri
şal modelleri
şal modelleri şal motifleri ve örnekleri
şal modelleri
şal modelleri şal motifleri ve örnekleri
şal modelleri
şal modelleri şal motifleri ve örnekleri
şal modelleri
şal modelleri şal motifleri ve örnekleri.

Yelek Modelleri, Şal Örgü Örnekleri, Şal Modelleri

sal orneklerinin adresi burası buyrun içeri alalamım sizi bayanlar.

Örgü Modeli

Örgü Modeli

Örgü Modeli

Not: ; Örgü Modelleri, Örgü Örnekleri, El İşi Örnekleri, El Örgüleri, Kazak Örnekleri, Şal Örnekleri, Bebek Örgü Örnekleri, Yelek Örnekleri, Atkı Örnekleri ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz…

Tığ İşi Şal Örnekleri

Düğünlerin sıklaştığı şu zamanlarda gelin bohçası için şal örneği arayan kayınvalideler ya da çeyizi için şal örneği arayan gelinler için bu örnekler. Zaten bu örneklerden biri gelin bohçasında yerini almak üzere hazırlandı. Bilin bakalım hangisi?

Şallar krem rengi yumuşak simli iplerle örüldü. Bence örümcek heryere olduğu gibi şallara da bir başka yakışıyor. Benim gibi örümceksever biriyseniz bu örnekler sizin için ideal:)

İlk şalın örneği Kütahya’dan gelmişti. Aynur Yengem çok beğenip örmüş. Şal alt uç kısımdan başlanarak örülüyor. En son örümcekler dönülüyor.
tığ işi şal
tığ işi şal


tığ işi şal

en güzel şal örneklerini sitemzde sizin için yayınlıyoruz.

Üç Boyutlu Şal Örnekleri


Üç Boyutlu Şal Örnekleri
Bugünlerde olduğu gibi havaların bir sıcak bir soğuk kararsız olduğu zamanlarda şallar imdadımıza yetişiyor. Bu şalları da Deniz Abla’nın tuhafiye dükkanında çekmiştim yazın. İki örnekte aynı şal örneği. Farkları ise kenar süslemeleri ve iplerinde. Birinde örnekli kısım az örülüp kenarına birkaç sıra örümcek gidilmiş, ön tarafına gül örülüp dikilerek birleştirilmiş. Diğerinde ise üç boyutlu kısım.

yazlık şal

son günlerde iğne oyası, örgü, nakış, takı eklemişim. sırada dantel var. tığla yapılan işlerin hepsini dantel olarak kategorize ediyorum. dantel demişken bu aralar fırsat buldukça hacer’e ördüğüm salon takımını tamamlamaya çalışıyorum. şömentablı bitti. şu an sehpayı örüyorum. tabi daha vitrin örtüleri var. anlayacağınız işim zor. ortalarının da işlemesi var. işlemeyi hacer yapacak. bakalım ne zaman bitmiş halini göstermek kısmet olacak?

ben şalın fotoğrafını çekerken hacer’de üzerine bir çiçek yerleştirdi. böylece şal ispanyol bir hava kazanmış oldu. şalın ipi çok değişikti. kurdele tarzı bir ipi vardı. şu an ismini hatırlayamıyorum. eğer o ipten kullanacak olursanız bence püskül yapmayın. çünkü ip kaygan olduğundan püsküller çözülüyor. (fotoğraflarda da görülüyor.) püskül yerine belki oya tarzı birşey olabilir.

yazlık şal

malzemeler:

* 3 no şiş tığ
* 500 g merserize ip

yapılışı:
1. ilk sırada zincir çekerek 2 örümcek yapıp batın. dönüşlerde 4 zincir çekin.
2. ikinci sırada gene 2 örümcek yapıp, alttaki 2 örümceğin ortasına batın. tekrar 2 örümcek yapıp sonuna batın.
3. bu işlemi tekrarlayarak 5. sıradaki desenli kısma gelin. desenli kısmın ilk sırasında örümceği daha geniş tutarak 2 örümcek yapın. aralarına 1 zincir çekin. ikinci sırasında örümceklerin içine 4 sık iğne, üçüncü sırada 5 sık iğne, 4. sırada 4 sık iğne, desenin son sırasını ise ilk sıra ile aynı yapın.
4. desenleri her sırada 1 arttırın. bu şal 12 desende bitiyor. siz istediğiniz büyüklüğe göre ayarlayabilirsiniz.
5. son sırada sırf örümcek yapıp batın ve şalı tamamlayın.

yazlık şal detay1yazlık şal detay2


buyrun en güzel sal modelleri burdan :)